Home | Links | Vacatures | Sitemap | Contact

U bent hier: Home » Sociale Dienst » Woonbemiddeling » Tegemoetkoming in de huurprijs en installatiepremie  Tegemoetkoming in de huurprijs en installatiepremie  

  Tegemoetkoming in de huurprijs en installatiepremie Vlaamse Gemeenschap.
 
Huren wordt de laatste jaren steeds duurder.
De Vlaamse Gemeenschap wil met de huursubsidie en installatiepremie mensen helpen om te verhuizen naar een geschikte en aangepaste woning.
 
Wie komt in aanmerking?
Om voor een tegemoetkoming in de huurprijs in aanmerking te komen, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:
1. U heeft een laag inkomen en u heeft geen andere woning in eigendom (een ongezonde niet-verbeterbare woning mag wel).
2. De woning die u verlaat is ofwel te klein, ongezond, niet-verbeterbaar of onaangepast aan de fysieke gesteldheid van een 65+’er of een gehandicapte
3. U verhuist naar een gezonde en aangepaste woning, met een beperkte huurprijs. Ook daklozen die een woning gaan huren, kunnen in bepaalde omstandigheden deze subsidie ontvangen.
 
Huurders die vroeger al een huursubsidie of een tegemoetkoming in de huurprijs hebben ontvangen, komen niet meer in aanmerking voor een tegemoetkoming in de huurprijs!
 
De nieuwe woning en de huurprijs?
De maandelijkse huurprijs van de nieuwe woning mag niet hoger zijn dan 520,00 euro. Als u vier personen of meer ten laste heeft, verhoogt dit bedrag naar 665,60 euro.  
 
Hoeveel bedraagt de huursubsidie?
De huursubsidie wordt berekend op basis van de huurprijs van de nieuwe woning en uw inkomen, volgens een bepaalde formule.  
 
Wanneer krijgt u een installatiepremie?
Bovenop de huursubsidie krijgt u bij uw verhuis ook eenmalig een installatiepremie. Die bedraagt driemaal uw maandelijkse huursubsidie. 

Als u dakloos was, en daardoor al een installatiepremie kreeg van het OCMW, dan kunt u deze installatiepremie niet meer krijgen.  
 
Hoelang krijgt u de huursubsidie?
Als uw nieuwe woning een sociale woning is, kunt u ten hoogste drie jaar een huursubsidie krijgen. In de andere gevallen kan de huursubsidie worden verlengd tot maximaal negen jaar. Voor bejaarden is er geen beperking in tijd.  
 
Wanneer vraagt u de subsidie aan?
U kunt de huursubsidie best aanvragen voor u naar de nieuwe woning verhuist. Als u al verhuisd bent, moet u uw aanvraag op zijn laatst zes maanden na de verhuizing hebben opgestuurd en moet de staat van uw vorige woning nog vastgesteld kunnen worden.  
 
Meer informatie?
Contactpersoon sociale dienst OCMW Stekene
Ria Persoon (03 790 10 57)
zitdagen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag  van 09.00 uur tot 12.00 uur
 
De provinciale afdeling ROHM van het ministerie Vlaamse Gemeenschap op het nummer 09/265.45.11
 Copyright 2018 OCMW Stekene | Privacy & Disclaimer | Design by BM Group