Home | Links | Vacatures | Sitemap | Contact

U bent hier: Home » SOCIALE DIENST » Algemene dienstverlening  Algemene dienstverlening  

De sociale dienst van het OCMW-Stekene waarborgt een uitgebreide waaier van dienstverlening voor de burgers van Stekene
Daarvoor zijn acht gemotiveerde maatschappelijke assistenten bij ons tewerkgesteld. Bij hen kan je terecht met allerlei vragen en problemen. Elk van hen heeft haar specifiek actieterrein zoals je hierna verder leest.

Het spreekt vanzelf dat je hen alle nodige inlichtingen moet geven, zodat zij met kennis van zaken een goed inzicht kan verwerven in je toestand. Omtrent je vertrouwelijke mededelingen wordt volledige discretie bewaard; ieder bestuurslid van het OCMW maar ook ieder personeelslid is immers strikt gebonden door zwijgplicht wat betreft persoonsgebonden informatie.

Natuurlijk kunnen wij geen wonderen verrichten en er is dus niet altijd een pasklare oplossing voorhanden, maar samen kunnen wij trachten iets aan je problemen te doen.
Je kunt op de sociale dienst terecht voor:

Raadgevingen en inlichtingen in verband met wettelijke rechten en voordelen waar je aanspraak op kan maken, kan je op de sociale dienst verkrijgen, bvb.advies omtrent huurproblemen.

Deskundige doorverwijzing
Zijn de maatschappelijk assistenten niet in staat je te helpen, dan zullen zij je doorverwijzen naar een instelling waar ze je wel kunnen bijstaan.

Bemiddeling
De maatschappelijk assistenten zijn bezorgd om je welzijn. Ze nemen contact op en werken samen met andere organisaties met het oog op een oplossing voor je noden.
bv: Bemiddeling met de gas- en elektriciteitsmaatschappij voor een haalbaar afbetalingsplan voor de energierekening zodat afsluiting voorkomen wordt.
bv: Woonbemiddeling in het zoeken naar een betaalbare huurwoning

Psycho-sociale begeleiding
Overwinnen van persoonlijke, familiale en psychologische moeilijkheden kan je vaak niet alleen. Bij de sociale dienst wordt naar je geluisterd en zal men proberen een beter inzicht te geven, zodat je je situatie weer aankan.
Je kan echter slechts geholpen worden wanneer je je volledige medewerking en vertrouwen geeft. Zoals eerder vermeld zijn de maatschappelijke assistenten gebonden door zwijgplicht; je vertrouwelijke gegevens komen dus niet naar buiten.

Budgetbegeleiding
Ondervind je moeite met het goed besteden van je inkomen? Heb je geen overzicht meer over je financiële situatie? Krijg je steeds méér en méér schulden?
De maatschappelijk assistent(e) kan je leren hoe je je inkomen het best besteedt; ze kan samen met jou zoeken naar een financieel evenwicht.
Het spreekt vanzelf dat je gemotiveerd moet zijn om iets aan je situatie te veranderen.
Copyright 2018 OCMW Stekene | Privacy & Disclaimer | Design by BM Group